All-in Autohuur

Informatie over creditcards bij autohuur

Het is een veelvoorkomend misverstand dat je altijd een creditcard nodig hebt om een auto te huren. Hoewel dit vaak het geval is, zijn er uitzonderingen. Een belangrijk detail om te onthouden is dat de creditcard altijd op naam van de hoofdbestuurder moet staan, zelfs als je getrouwd bent. Dit zijn enkele van de nuances waar je rekening mee moet houden bij het huren van een auto. Meer informatie over het gebruik van creditcards bij autohuur vind je op deze pagina.

All-in Autohuur

Op zoek naar een all--inclusive huurauto?

Waar moet ik rekening mee houden met mijn creditcard voor autohuur?

Bij het huren van een auto met een creditcard zijn er enkele belangrijke punten om in gedachten te houden. Ten eerste moet de creditcard altijd op naam van de hoofdbestuurder staan. Daarnaast is het noodzakelijk om de fysieke creditcard bij je te hebben en de pincode te weten, aangezien er een betaling met de creditcard moet worden gedaan. Bovendien moet je, naast de borg, nog een bedrag betalen aan de verhuurbalie. Zorg ervoor dat je voldoende bestedingslimiet op je creditcard hebt wanneer je de auto huurt, om onverwachte kosten te voorkomen.

Kan ik een auto huren met de creditcard van iemand anders?

Het huren van een auto gaat gepaard met specifieke procedures en regels die door autoverhuurbedrijven zijn opgesteld. Een van deze regels is dat de creditcard die voor de borg wordt gebruikt, op naam van de hoofdbestuurder moet staan. Dit betekent dat je de creditcard van een ander niet kunt gebruiken, zelfs niet als deze persoon een familielid is of je echtgenoot of echtgenote, tenzij deze persoon als hoofdbestuurder wordt aangemerkt. Het is belangrijk om dit in gedachten te houden bij het boeken van een huurauto. Wil je zelf niet rijden, maar staat de creditcard wel op jouw naam? Dan kun je ervoor kiezen om een tweede bestuurder aan de auto toe te voegen. Zo kun je als hoofdbestuurder de borg met de creditcard voldoen en kan de tweede persoon ook rijden. Een alternatieve optie is om de borg te betalen met een debitcard of pinpas, maar geef dit wel van tevoren aan ons aan, zodat wij een auto regelen bij een betrouwbare verhuurder die een debitcard of pinpas accepteert.

Kan ik een auto huren zonder creditcard?

Absoluut! Hoewel het gebruikelijk is om een auto te huren met een creditcard, bieden sommige verhuurbedrijven alternatieven voor degenen die geen creditcard hebben. Ze bieden de mogelijkheid om de borg en betaling te voldoen met een debitcard of pinpas. In dit geval wordt de borg betaald met de pinpas en fungeert het als een voorschot in plaats van een reservering. De borg wordt dan binnen 10 dagen na de verhuurperiode teruggestort. Toch raden wij alle reizigers aan om een creditcard te nemen. Bekijk hier de verschillende opties.

Creditcards autohuur