All-in Autohuur

Wat te doen met schade aan mijn huurauto?

Schade aan je huurauto? Geen probleem met All-in Autohuur! Hoewel je er niet van uitgaat, kan er altijd schade aan een huurauto ontstaan, zelfs zonder jouw schuld. Maar maak je geen zorgen, bij All-in Autohuur is je huurauto volledig verzekerd, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken.

Hoe moet ik handelen bij schade aan de huurauto?

Bij schade aan de huurauto moet je direct contact opnemen met de verhuurder. Je vindt het telefoonnummer op je voucher en huurovereenkomst. Zij geven je verdere instructies. Maak altijd foto’s van de schade en de situatie. Je moet mogelijk ter plekke (een deel van) het eigen risico betalen. Bij het indienen van je claim kun je deze foto’s bijvoegen. Bewaar ook de bon of factuur, want die heb je nodig voor de schadeclaim. Houd er rekening mee dat je bij het inleveren van de auto een schaderapport moet laten opstellen, dus kom iets eerder terug bij de verhuurder om dit rustig af te handelen.

Wat te doen bij schade aan derden?

Bij schade waarbij een derde partij betrokken is, neem je contact op met de verhuurder om de schade te melden. Vraag of  je een politierapport moet laten opstellen. Een politierapport kan soms vereist zijn voor je schadeclaim. Zelfs bij relatief kleine schades, zoals een deuk in een andere auto, kan een politierapport nodig zijn.

All-in Autohuur

Op zoek naar een all--inclusive huurauto?

Politierapport bij schade of eenzijdig ongeval

In Curaçao, Griekenland en Kroatië is het verplicht om bij schade of eenzijdige ongevallen een (politie)rapport te laten opstellen. Bel dus direct de autoverhuurder.

Bestaande schade aan de huurauto

Bij het ophalen van de huurauto kan er al schade aanwezig zijn, zoals krassen of deuken. De medewerker zal een inspectie uitvoeren en de aanwezige schade noteren. Loop mee met de medewerker, zorg ervoor dat alle schade wordt gedocumenteerd op het formulier en controleer dit zorgvuldig. Maak ook altijd zelf foto’s van de al bestaande schade. Dit voorkomt discussie na de huurperiode. Als de auto technisch niet in orde is, kun je natuurlijk om een vervangend voertuig vragen.

Wat te doen bij pech met de huurauto?

Neem in geval van pech direct contact op met de lokale autoverhuurder voor pechhulp. Schakel niet zonder overleg de wegenwacht in, want deze kosten worden niet vergoed.

Terugbetaling van eigen risico of schade aan glas, banden, bodem of dak

Bij schade aan de huurauto moet je meestal het schadebedrag voorschieten. Na de huurperiode kun je deze kosten terugvragen door het declaratieformulier in te vullen. Onderdeel van onze all-inclusive formule is dat wij het eigen risico en schade aan glas, banden, bodem of dak terugbetalen.

Schade huurauto