Een auto huren in Griekenland

Griekenland, een schitterend juweel in de Middellandse Zee, begint steeds meer de aandacht te trekken als een opkomende reisbestemming. Met zijn adembenemende natuurlijke schoonheid, variërend van de majestueuze bergen op het vasteland tot de betoverende eilanden verspreid over de Egeïsche en Ionische Zeeën, biedt dit land een unieke ervaring voor avontuurlijke reizigers. Ondanks de voortdurende ontwikkeling en verbeteringen in de infrastructuur, heeft Griekenland een aantal internationale luchthavens, waaronder de luchthavens van Athene, Thessaloniki en Heraklion. Vanuit deze knooppunten ontvouwt zich een land vol mogelijkheden, maar vaak met de uitdaging van beperkte openbaar vervoer opties, wat de reistijd aanzienlijk kan verlengen.

Voor diegenen die verlangen naar het ontdekken van de verborgen schatten van Griekenland, zoals de charmante dorpjes op de Peloponnesos en de betoverende stranden van de Cycladen, biedt het huren van een auto in Griekenland de perfecte oplossing. Niet alleen verschaft het de vrijheid om deze opmerkelijke afstanden vanaf de luchthavens met gemak te overbruggen, maar het opent ook de deur naar een reis vol ontdekkingen. Terwijl je door het veranderende landschap rijdt, van groene valleien tot azuurblauwe kusten, wordt elke kilometer een deel van jouw avontuur in Griekenland.

Tips auto huren in Griekenland

Veiligheid op de weg

Het is veilig om met een huurauto in Griekenland te rijden. De wegen op het vasteland en de eilanden zijn over het algemeen in goede staat. Hoewel er af en toe gaten in de weg kunnen zitten, zijn de meeste wegen verhard. Houd er echter rekening mee dat niet alle auto’s geschikt zijn voor onverharde wegen, vooral bij regenval. Wees voorzichtig en vermijd onverharde wegen zonder officieel wegnummer, omdat je huurauto niet verzekerd is voor schade in dergelijke gevallen.

Tolwegen

Op de meeste snelwegen in Griekenland moet tol worden betaald. De prijzen variëren per traject, maar zorg ervoor dat je voldoende contant geld bij je hebt, aangezien niet overal betaling met een bankpas of creditcard mogelijk is. Kies bij tolpoorten het juiste tolhokje met het blauwe mannetje erboven.

Navigatie

Gebruik een navigatie-app zoals Google Maps, die uitstekend werkt in Griekenland. Zorg ervoor dat je de kaart van de regio downloadt, omdat je mogelijk geen internetverbinding hebt op afgelegen plaatsen.

Tanken

Bij tankstations in Griekenland wordt getankt volgens het full-service principe, waarbij een pompbediende voor je tankt. Zorg ervoor dat je voldoende cash geld bij je hebt, omdat niet alle stations creditcardbetaling accepteren.

Verkeersregels

Hoewel veel verkeersregels vergelijkbaar zijn met die in Nederland en België, zijn er enkele verschillen. Let bijvoorbeeld op de regels rond rotondes en bergwegen. Binnen de bebouwde kom mag je maximaal 50 km/u rijden, buiten de bebouwde kom 90 tot 110 km/u en op snelwegen 130 km/u.

Autorijden in Athene

Autorijden in de hoofdstad Athene kan hectisch zijn, vooral tijdens spitsuren. Vermijd parkeren in groene zones en langs gele strepen. Het wordt aanbevolen om een auto te huren nadat je Athene hebt bezocht, zodat je de stad gemakkelijk kunt verlaten.

Creditcard en borg

Bij het ophalen van uw huurauto is het cruciaal dat u een creditcard bij u heeft die op naam staat van de hoofdbestuurder. Deze kaart is niet alleen nodig voor de betaling van de huursom, maar ook voor de borg die vereist is bij de meeste autoverhuurbedrijven. Zorg ervoor dat er voldoende saldo beschikbaar is op deze kaart; een creditcard op een andere naam of een kaart zonder toereikend saldo leidt ertoe dat de huurauto niet aan u wordt meegegeven. Mocht u nog geen creditcard hebben, dan is het raadzaam om dit voor uw reis te regelen.

Leeftijd en rijervaring

De minimale leeftijd om een auto te huren bij de meeste verhuurbedrijven in Griekenland  is 21 jaar, en u dient minimaal een jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Sommige verhuurbedrijven bieden de optie om tegen een extra vergoeding de minimumleeftijd te verlagen. Deze specifieke voorwaarden worden door All-in Autohuur van te voren duidelijk met u besproken. 

Door uw auto te boeken bij All-in Autohuur zijn deze praktische zaken vooraf goed geregeld. U kunt dan onbezorgd genieten van de vrijheid en flexibiliteit die het huren van een auto in het prachtige Griekenland u biedt.

Wilt u een auto huren in Griekenland, dat kan op onwijs veel plekken. Denk bijvoorbeeld aan Zakynthos, Athene en Kreta. Bij ons zijn de auto’s volledig verzekerd en garanderen we u  een prachtige prijs. Heeft u vragen over het huren van een auto in Griekenland, neem dan contact met ons op. Wij helpen u heel graag verder!

Maak u vakantie naar Griekenland compleet door een vakantie of rondreis te boeken bij From A to Everywhere. Bij From At to Everywhere geniet u van deskundige reisplanning, bespaart u tijd en bent u volledig ontzorgd. Uw reis wordt verrijkt met exclusieve tips en alle aspecten, inclusief huurauto’s en accommodaties, zijn tot in de puntjes geregeld, gedekt door garantiefondsen, voor een onvergetelijke ervaring.