All-in Autohuur

Vereisten voor het huren van een auto

Er zijn een aantal vereisten waaraan je moet voldoen om een auto te kunnen huren. Hier staan ze overzichtelijk op een rijtje:

  • Geldig rijbewijs: Je hebt een fysiek rijbewijs nodig (geen foto’s, screenshots of geprinte kopieën). Dit rijbewijs moet geldig zijn gedurende de hele vakantieperiode. Alle verhuurbedrijven hanteren de wettelijke eis dat het rijbewijs minimaal 1 jaar geldig moet zijn op het moment dat je de huurauto ophaalt. Sommige autoverhuurbedrijven vereisen zelfs een rijbewijs dat al 3 jaar geldig is. We zullen dit uiteraard met je bespreken.

 

  • Creditcard, debitcard of pinpas: In de meeste gevallen moet je een fysieke creditcard (geen foto’s, screenshots of geprinte kopieën) meenemen. Let erop dat deze creditcard altijd op naam van de hoofdbestuurder moet staan en dat je de pincode kent. Dat betekent dat je de creditcard van iemand anders niet kunt gebruiken, zelfs niet als die persoon een familielid is of je echtgenoot. Je kunt ervoor kiezen om een tweede bestuurder aan de auto toe te voegen. Zo kan de hoofdbestuurder de betaling met de creditcard voldoen en kan de tweede persoon ook rijden. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een auto te huren met een debitcard of pinpas op naam van de hoofdbestuurder. In dat geval schiet je de borg voor in plaats van dat deze wordt gereserveerd. Zorg altijd voor voldoende bestedingsruimte op de creditcard, debitcard of pinpsas.

 

  • Paspoort of ID-kaart: Je moet altijd een geldig paspoort of identiteitskaart laten zien.

 

  • Huurauto voucher: Om de auto te huren heb je altijd de huurvoucher nodig die door ons naar jou is gestuurd. Hoewel sommige autoverhuurbedrijven digitale vouchers accepteren, geven anderen de voorkeur aan een fysieke kopie. Het uitprinten van de voucher kan eventuele complicaties bij het ophalen van jouw huurauto voorkomen. Het zorgt ervoor dat je alle nodige informatie bij de hand hebt, zelfs als je geen toegang heeft tot jouw digitale apparaten. Print dus altijd de huurauto voucher uit.
Vereisten huurauto

Minimale en maximale leeftijden bij het huren van een auto

Verhuurders stellen hun eigen leeftijdseisen, die worden bepaald door hun verzekeringsvoorwaarden. Omdat wij de auto’s huren bij deze verhuurders, moeten wij ons aan deze eisen houden. Vaak wordt er een extra toeslag in rekening gebracht voor mensen onder de 25 en ouder dan 70. Hieronder leggen we dit verder uit.

Minimumleeftijd

Bij All-in Autohuur houden we al rekening met je leeftijd bij het zoeken naar een auto. Daarom vragen we naar je leeftijd in het aanvraagformulier. Er wordt vaak een toeslag in rekening gebracht voor bestuurders onder de 25 jaar, maar dit is niet altijd het geval. Elke verhuurder hanteert een andere leeftijdseis. Dit kan 19 jaar of ouder, 21 jaar of ouder, of 25 jaar of ouder zijn. Door je leeftijd te vragen, zoekt All-in Autohuur altijd naar een geschikte auto. Het kan voorkomen dat het op bepaalde locaties niet mogelijk is om een auto te huren als je jonger bent dan 21. Dit zijn de eisen van de verhuurder en daar kan All-in Autohuur niets aan veranderen. Je moet ook de juiste leeftijd hebben op de datum van ophalen. Als je jarig bent tijdens de vakantie of als het maar een maand scheelt, is het niet mogelijk.

Maximumleeftijd

Het klinkt misschien vreemd, maar er bestaat inderdaad een toeslag voor bestuurders van een hogere leeftijd. Er is een maximale leeftijdsgrens, die net als de toeslag voor jongere bestuurders, wordt bepaald door de verzekeringsvoorwaarden van de verhuurder. Zelfs als je nog nooit schade hebt veroorzaakt of al tientallen jaren rijervaring hebt, moet deze toeslag worden betaald. Wij kunnen niet afwijken van deze voorwaarden. Er wordt uitsluitend gekeken naar leeftijd, niet naar rijervaring. Door je leeftijd te vragen, zoekt All-in Autohuur altijd naar een auto die bij je past. Het kan voorkomen dat op bepaalde locaties de maximale leeftijd lager is. We laten het altijd weten als er toeslagen van toepassing zijn.

Geldt de toeslag ook voor een extra bestuurder?

De leeftijdsgrens geldt zeker ook voor een tweede bestuurder. De tweede bestuurder kan nog steeds worden toegevoegd, maar dan worden er wel twee toeslagen in rekening gebracht: de toeslag voor jongere bestuurders en de toeslag voor een extra bestuurder. Uiteraard zorgt All-in Autohuur ervoor dat je een auto op maat krijgt en houden we rekening met deze toeslagen. Als ze van toepassing zijn, laten we je dat weten, want dat is transparantie!

All-in Autohuur

Op zoek naar een all--inclusive huurauto?